מילות השיר:
אני מאמין, מאמין בזה שהבורא יתברך שמו הוא ברא את הכל וכל מה שקורה הוא עושה ואין אחר עוד מלבדו.
הוא היה והוא ישנו המלך שלנו תמיד יהיה כמותו אין עוד בעולם לא למעלה וגם לא כאן ורק אליו כדאי שנתפלל.
אלו הדברים כה מתוקים כששומעים אותם ומבינים, מיד מתגלה בלב השמחה ושיר פורץ עם כל פסיעה, הלל וזמרה על כל האמונה להשם שלמעלה ושאיתנו כאן ולנו נתן חיים מאושרים ואותנו לימד איך לחיות כמו יהודים.
אני מאמין, במה שכתוב שכל דברי הנביאים אמת ושמשה רבינו לכולם אדון ותורתו אמת כמו היום ולעולם ועד היא לא תשתנה.
והוא רואה והוא שומע מעשים ומחשבות רק הוא יודע, ולעושים מצוות יתן שכר ולמי שלא יהיה קצת מר ומשפטו כמו תמיד אמת.
אני מאמין ומאושר במה שספרה לי אמא על יום מחר, יבוא משיח בלהבות ויקבצנו בנפלאות אפילו על גשר של נייר.
וכולנו נראה במו עינינו איך סבא שנפטר מתהלך מגן עדם יצא נלך לומר לו ברוך הבא והדמעות של אושר רב יהיו.
אלו הדברים כה מתוקים כששומעים אותם ומבינים, מיד מתגלה בלב השמחה ושיר פורץ עם כל פסיעה, הלל וזמרה על כל האמונה להשם שלמעלה ושאיתנו כאן ולנו נתן חיים מאושרים ואותנו לימד איך לחיות כמו יהודים.
אברהם פריד - י"ג אני מאמין
מקור: ר' יום טוב ערליך, לחן: ר' יום טוב ערליך, ז'אנר: שקט.
נמצא באלבום: אוצרות יהודים א'.
רינתוש | יום רביעי א' אלול התשע"א, 31-08-2011 בשעה 21:06צפיות: 7114.

אברהם פריד

עוד באתר:
צוות 10
נתנאל לייפר ממליץ על אלבומו התוסס והמושקע של הזמר והיוצר אוריאל מאור "אוריאל מאור וצוות 26" אחד האלבומים שהקדימו את זמנם . קריאה מהנה
אלבומי המופת -תפילה לעני, גיל עקיביוב
נתנאל לייפר בסדרת אלבומי המופת של המוסיקה היהודית המקורית והפעם אלבומו רב החן של גיל עקיביוב "תפילה לעני", כתבה שניה בסדרה
יהודה גלאנץ חי וקיים
נתנאל לייפר על אלבומו החדש והמושקע של חלוץ המוסיקה הלטינית היהודית מקורית יהודה גלאנץ
הנוצה שתכריע את הכף לטובה
אלי מיכה בביקורת הבכורה שלו, מסקר את האלבום החדש של גיל עקיביוב ועובדיה חממה -הנוצה-.