יעקב שוואקי - צדיקים

מקור: עין יעקב סוף פ"ק דסוטה, לחן: לא צויין, ז'אנר: חסידי - רגש.

נמצא באלבום: עד בלי די.

Siton | יום שישי י"ז אלול התש"ע, 27-08-2010 בשעה 13:19צפיות: 31635.
יעקב שוואקי
יעקב שוואקי
מילות השיר:
מפני מה נסתתר קברו של משה מעיני בשר ודם ? מפני שגלוי וידוע לפני הקב"ה שעתיד בית המקדש ליחרב ולהגלות את ישראל מארצם. שמא יבואו לקבורתו של משה באותה שעה ויעמדו בבכיה ויתחננו למשה ויאמרו לו: "משה רבינו עמוד בתפילה עמוד בעדינו ". ועומד משה ומבטל את הגזירה,מפני שחביבין צדיקים במיתתן יותר מבחייהם.

עט בלייבט א רושם פון צדיקים וקדושים אפילו זיי זענען למעלה, שוין נישט דא זייער כח גרעסער קענען עפענען שלעסער נאך מער ווי זיי האבן געקענט דא.
מיר בעטן רבותינו, שמע שמע קולינו רפואות, ישועות,פארשאפן,אונז דארפן עמוד עמוד בתפילה, ברענג אונז די גאולה זיך טרעפן מיט משה רבינו.
הערות על השיר:
שיר מאוד מאוד מרגש, שמדבר על משה רבינו.
יש כאלו שקוראים לשיר גם "משה רבינו".

עוד באתר:

  • כמה טוב שנפגשנו! גם באלבום ישראלי.

    לאחר שחזר ממופע ההשקה של האלבום "כמה טוב שנפגשנו" - הישראלי החדש של גדול הזמר החסידי אברהם פריד, ותוך כדי ששמע אותו שוב ושוב, מביא לנו מבקר המוזיקה מאיר טרבלסי טור מיוחד על האלבום.

    כמה טוב שנפגשנו! גם באלבום ישראלי.
  • הקול שרציתי לשמוע...

    נתנאל לייפר על אלבום הפיוטים מהמקורות של מאיר בנאי "שמע קולי" אחד מגדולי המוסיקאים במוסיקה הישראלית באלבום שכולו כבוד למסורת.

    הקול שרציתי לשמוע...
  • נקודה ליפאית

    איתי סיטבון בטור ביקורת מוסיקה על האלבום החדש של ליפא שמעלצר - "הנקודה היהודית". קריאה מהנה!

    נקודה ליפאית
  • ישן בחתונות, חדש על המדפים!

    איתי סיטבון בטור על אלבום הבכורה של כוכב הזמר החסידי אלי הרצליך "חתן דומה למלך".
    קריאה מהנה!

    ישן בחתונות, חדש על המדפים!