מילות השיר:
מפני מה נסתתר קברו של משה מעיני בשר ודם ? מפני שגלוי וידוע לפני הקב"ה שעתיד בית המקדש ליחרב ולהגלות את ישראל מארצם. שמא יבואו לקבורתו של משה באותה שעה ויעמדו בבכיה ויתחננו למשה ויאמרו לו: "משה רבינו עמוד בתפילה עמוד בעדינו ". ועומד משה ומבטל את הגזירה,מפני שחביבין צדיקים במיתתן יותר מבחייהם.
עט בלייבט א רושם פון צדיקים וקדושים אפילו זיי זענען למעלה, שוין נישט דא זייער כח גרעסער קענען עפענען שלעסער נאך מער ווי זיי האבן געקענט דא.
מיר בעטן רבותינו, שמע שמע קולינו רפואות, ישועות,פארשאפן,אונז דארפן עמוד עמוד בתפילה, ברענג אונז די גאולה זיך טרעפן מיט משה רבינו.
יעקב שוואקי - צדיקים
מקור: עין יעקב סוף פ"ק דסוטה, לחן: לא צויין, ז'אנר: חסידי - רגש.
נמצא באלבום: עד בלי די.
Siton | יום שישי י"ז אלול התש"ע, 27-08-2010 בשעה 13:19צפיות: 31186.

יעקב שוואקי
הערות על השיר:
שיר מאוד מאוד מרגש, שמדבר על משה רבינו.
יש כאלו שקוראים לשיר גם "משה רבינו".
שיר מאוד מאוד מרגש, שמדבר על משה רבינו.
יש כאלו שקוראים לשיר גם "משה רבינו".

עוד באתר:
צוות 10
נתנאל לייפר ממליץ על אלבומו התוסס והמושקע של הזמר והיוצר אוריאל מאור "אוריאל מאור וצוות 26" אחד האלבומים שהקדימו את זמנם . קריאה מהנה
שמחה גם בליבי
נתנאל לייפר בביקורת על אלבום הבכורה הנעים של הזמר ישראלי אמריקאי "שמחה בליבי" אלבום קצר מאד אך בהחלט שווה האזנה
אלבומי המופת-האחרון שבעם, עדי רן
נתנאל לייפר בסדרת אלבומי המופת של המוסיקה היהודית המקורית והפעם אלבומו של חלוץ המוסיקה היהודית המקורית עדי רן "האחרון שבעם"
בר יוחאי, נמשכתי, אשריך...
איתן סיטון על אלבום הבכורה של הזמר והמלחין בריו חקשור, אשר הלחין בעבר כבר את הלהיט של יעקב שוואקי - ברשות. קריאה מהנה!