04-12-2011 17:53

מתכון ממכר: עוגיות שוקולד חלביות מהירות הכנה

מאת: לילוש


מספר צפיות: 652
מצרכים לעוגיות שוקולד:

חצי כוס חלב
2 כוסות סוכר
60 גרם חמאה
שליש כוס קקאו
2 וחצי כוסות פצפוצי אורז.
חצי כוס חמאת בוטנים ללא סוכר
מעט תמצית וניל איכותית

חומרים לציפוי:
כף שמן קנולה
100 גרם שוקולד מריר איכותי
תבנית התנור מרופדת בנייר אפייה

אופן ההכנה:
# מבשלים בסיר מעל אש בינונית את הסוכר, החלב, החמאה והקקאו, ומערבבים בכף עץ כל הזמן עד לרתיחה.
# ממשיכים בבישול עוד זמן קצר עד שהכל מתמזג והופך לאחיד, ללא גושים ומורידים מהאש.
# מוסיפים את החמאת בוטנים והווניל וממשיכים לערבב.
# שופכים את הפצפוצי אורז לתוך הסיר ומערבבים אותם בכף עד שהם כולם עטופים בשוקולד, משאירים בצד כ-5 דקות, כדי שיגיע לטמפרטורה שניתן לגעת בידיים.
# מכדררים כדורים מהתערובת, משטחים מעט לצורה של עוגיה ומניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
# לאחר מכן יש להכין את הציפוי, על ידי המסה של השוקולד והשמן בבין מארי, או במיקרוגל (כל חצי דקה לעצור ולערבב).
# מזלפים מעט שוקולד על כל עוגיה, ומניחים להן להתקשות, לאחר מכן מעבירים לאחסון בקופסא סגורה.

אפשרות גיוון:
במקום ליצור את העוגיות בידיים, ניתן להשתמש בצורות שונות של תבניות סיליקון לעוגיות – דוחסים היטב את התערובת לשקע בתבנית ומחכים עד שיתקשו לגמרי, רק אז משחררים מהתבנית.

הוסף תגובה | קישור להודעה

Topic Link ‏מתכון ממכר: עוגיות שוקולד חלביות מהירות הכנה ‏ - ‏לילוש <-- אתה נמצא כאן [תגובות: 1]04-12-2011 17:53
מספר צפיות: 652
מצרכים לעוגיות שוקולד:

חצי כוס חלב
2 כוסות סוכר
60 גרם חמאה
שליש כוס קקאו
2 וחצי כוסות פצפוצי אורז.
חצי כוס חמאת בוטנים ללא סוכר
מעט תמצית וניל איכותית

חומרים לציפוי:
כף שמן קנולה
100 גרם שוקולד מריר איכותי
תבנית התנור מרופדת בנייר אפייה

אופן ההכנה:
# מבשלים בסיר מעל אש בינונית את הסוכר, החלב, החמאה והקקאו, ומערבבים בכף עץ כל הזמן עד לרתיחה.
# ממשיכים בבישול עוד זמן קצר עד שהכל מתמזג והופך לאחיד, ללא גושים ומורידים מהאש.
# מוסיפים את החמאת בוטנים והווניל וממשיכים לערבב.
# שופכים את הפצפוצי אורז לתוך הסיר ומערבבים אותם בכף עד שהם כולם עטופים בשוקולד, משאירים בצד כ-5 דקות, כדי שיגיע לטמפרטורה שניתן לגעת בידיים.
# מכדררים כדורים מהתערובת, משטחים מעט לצורה של עוגיה ומניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
# לאחר מכן יש להכין את הציפוי, על ידי המסה של השוקולד והשמן בבין מארי, או במיקרוגל (כל חצי דקה לעצור ולערבב).
# מזלפים מעט שוקולד על כל עוגיה, ומניחים להן להתקשות, לאחר מכן מעבירים לאחסון בקופסא סגורה.

אפשרות גיוון:
במקום ליצור את העוגיות בידיים, ניתן להשתמש בצורות שונות של תבניות סיליקון לעוגיות – דוחסים היטב את התערובת לשקע בתבנית ומחכים עד שיתקשו לגמרי, רק אז משחררים מהתבנית.
קישור להודעה ‏טנקסס ליליי (ל"ת)‏ - ‏דנדי06-12-2011 14:19
מספר צפיות: 463הודעה ללא תוכן.