מספר צפיות: 1519
מצרכים לעוגיות שוקולד:

חצי כוס חלב
2 כוסות סוכר
60 גרם חמאה
שליש כוס קקאו
2 וחצי כוסות פצפוצי אורז.
חצי כוס חמאת בוטנים ללא סוכר
מעט תמצית וניל איכותית

חומרים לציפוי:
כף שמן קנולה
100 גרם שוקולד מריר איכותי
תבנית התנור מרופדת בנייר אפייה

אופן ההכנה:
# מבשלים בסיר מעל אש בינונית את הסוכר, החלב, החמאה והקקאו, ומערבבים בכף עץ כל הזמן עד לרתיחה.
# ממשיכים בבישול עוד זמן קצר עד שהכל מתמזג והופך לאחיד, ללא גושים ומורידים מהאש.
# מוסיפים את החמאת בוטנים והווניל וממשיכים לערבב.
# שופכים את הפצפוצי אורז לתוך הסיר ומערבבים אותם בכף עד שהם כולם עטופים בשוקולד, משאירים בצד כ-5 דקות, כדי שיגיע לטמפרטורה שניתן לגעת בידיים.
# מכדררים כדורים מהתערובת, משטחים מעט לצורה של עוגיה ומניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
# לאחר מכן יש להכין את הציפוי, על ידי המסה של השוקולד והשמן בבין מארי, או במיקרוגל (כל חצי דקה לעצור ולערבב).
# מזלפים מעט שוקולד על כל עוגיה, ומניחים להן להתקשות, לאחר מכן מעבירים לאחסון בקופסא סגורה.

אפשרות גיוון:
במקום ליצור את העוגיות בידיים, ניתן להשתמש בצורות שונות של תבניות סיליקון לעוגיות – דוחסים היטב את התערובת לשקע בתבנית ומחכים עד שיתקשו לגמרי, רק אז משחררים מהתבנית.
קישור להודעה ‏טנקסס ליליי (ל"ת)‏ - ‏דנדי06-12-2011 14:19
מספר צפיות: 1306הודעה ללא תוכן.

Topic Link ‏להתנפח בכיף! מתכון לילדים ‏ - ‏לילוש [תגובות: 5]02-12-2011 10:46
מספר צפיות: 3527סברינות:
סברינה היא עוגה קטנה ואישית, לחה וספוגה בסירופ מתוק והצרפתים מכנים אותה "בבא רום"
תמונה מבחוץ

מצרכים
ל-30 יחידות בתבניות אישיות:
לבצק:
500 גרם קמח רגיל, מנופה
25 גרם שִמרית
שליש כוס סוכר
5 ביצים
100 גרם חמאה רכה
חצי כפית מלח
כחצי כוס מים פושרים, לפי הצורך

לסירופ:
3 כוסות מים
1וחצי כוסות סוכר
1 כפית גרירת לימון

חצי כוס רום
2 מכלי שמנת מתוקה (500 מ"ל) 38%
2 כפות אבקת סוכר

לקישוט:
דובדבנים מסוכרים

מרגרינה רכה לשימון התבניות, מעט קמח
אופן ההכנה
1. שמים את הקמח, השמרית והסוכר בקערת מערבל עם וו לישה ומערבבים בכף.
מוסיפים את שאר המצרכים. בהדרגה מוסיפים את המים ומערבלים עד לקבלת בצק גמיש ולא דביק. מכסים את הקערה בניילון נצמד, מתפיחים עד להכפלת נפח הבצק, ומערבלים שנית.

2. משמנים היטב את התבניות האישיות (המיועדות לסבָּרינות) במרגרינה רכה ומקמחים קלות.

3. מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה ºc200, כ-10 דקות לפני תחילת האפייה.

4. ממלאים כל תבנית בעיסה רק עד לשלושת רבעי מגובה התבנית, ומשהים לתפיחת הבצק.

5. מנמיכים את חום התנור ואופים בחום בינוני ºc180, כ-25 דקות.

6. מצננים מעט ומיישרים בחיתוך קל את החלק העליון של הסבָּרינות (שיהפוך להיות החלק התחתון). הסבָּרינות בשלב זה קשות מאוד.

7. מצננים היטב את הסבָּרינות ומשהים במקום קריר 12-24 שעות.

8. הכנת הסירופ: מרתיחים את המים, הסוכר וגרירת הלימון עד לקבלת סמיכות של סירופ, מורידים מהלהבה, מוסיפים את הרום ומשרים את הסבָּרינות בסירופ החם עד שגודלן מוכפל ומניחים אותן על רשת.

9. מקציפים את השמנת המתוקה בתוספת סוכר עד לקבלת קצפת יציבה.

10 . חותכים את הסבָּרינות לרוחבן ברבע גובהן, מזלפים קצפת ומכסים בחלק שנחתך.
מקשטים בדובדבן.

שבת שלום ומתוקה לכולם :)
קישור להודעה ‏אחלה‏ - ‏is180e03-12-2011 21:41
מספר צפיות: 1690נראה מעולה תודה רבה
--------------------
ישראל.
קישור להודעה ‏נראה מסובך... :-)‏ - ‏netanelll04-12-2011 06:20
מספר צפיות: 1537טוב האמת בשבילי כל מה שמעבר לחביתה נראה מסובך
קישור להודעה ‏חחחחחחח‏ - ‏לילוש [אורח]04-12-2011 10:28
מספר צפיות: 1574אתה מסוג הבחורים שהמטבח לא חבר שלהם הא חחחחח
קישור להודעה ‏מטבח הוא לא חבר...‏ - ‏netanelll04-12-2011 14:00
מספר צפיות: 1377מטבח הוא מקום בילוי...
מטבח זה המקום של המקרר....(כן הארון הזה שפותחים אותו כל חצי שעה לראות ששום דבר לא השתנה)
קישור להודעה ‏חחחחחח ‏ - ‏לילוש [אורח]04-12-2011 14:41
מספר צפיות: 1387בזה אתה מזה טועה!

Topic Link ‏פיצוץ של פיצה - מתכון נפלא!‏ - ‏נתי עמר [תגובות: 3]14-10-2011 09:16
מספר צפיות: 1475הגעתם לחופשת סוכות בלי הרבה מושג איך להעסיק את הילדים? הכניסו אותם למטבח!

מתכון קל ופשוט להכנת פיצה ביתית נהדרת - זה פיצוץ של פיתרון!

פיצה

מה צריך?

להכנת הבצק:

קילו קמח
2 כפות סוכר
50 גרם שמרים
2.5 כוסות מים

להכנת הרוטב:

4 עגבניות בשלות
כפית מלח
כפית שום קצוץ
כפית עלי בזיליקום קצוצים
כפית פפריקה
כפית טימין
400 גרם גבינת מוצרלה
400 גרם גבינה צהובה מגוררת
תוספות לבחירתם, לפי הטעם: זיתים, תירס, בצל, פטריות...



מה עושים?

בקערה גדולה, ערבבו את הקמח והמלח.

בקערה נפרדת, המיסו את השמרים והסוכר עם 3/4 כוס מים, עד לתפיחת התערובת.

שפכו את השמרים והסוכר לקערת הקמח והמלח - והתחילו ללוש.

הוסיפו בהדרגה את יתרת המים.

המשיכו ללוש כ-5 דקות עד שמתקבל בצק אחיד.

כסו את הבצק והניחו לו להכפיל את עצמו בתפיחה.



במקביל, הכינו את הרוטב!

קלפו את העגבניות וחתכו אותן לקוביות קטנות.

הכניסו אותן לסיר והוסיפו את השום, הבזילקום, הפפריקה, הטימין והמלח.

בשלו כשעתיים על האש, תוך ערבוב מפעם לפעם.



כאשר הבצק מוכן, חלקו אותו לשניים.

רדדו את החצי הראשון, בהתאמה לגודל תבנית האפייה. (מהחצי השני ניתן להכין פיצה נוספת בתבנית נפרדת, או לשמור לשימוש מאוחר יותר).

שמנו את התבנית במעט שמן זית והניחו את הבצק.

מרחו מעל את רוטב העגבניות.

פזרו מעל את הגבינות והתוספות.

הכניסו לתנור שחומם ל-200 מעלות ואפו במשך 25 דקות.

וודאו שהתחתית מוזהבת והוציאו מהתנור!

זה הזמן להתענג... בתיאבון!

מספר צפיות: 1403ישר כח ותודה
--------------------
ישראל.
מספר צפיות: 1304הודעה ללא תוכן.
קישור להודעה ‏אין לי מושג..‏ - ‏נתי עמר16-10-2011 23:50
מספר צפיות: 1395תנסי..תראי איך יוצא.

Topic Link ‏עוגת פאי שוקולד, שווה לנסות‏ - ‏לילוש [תגובות: 7]25-08-2011 23:07
מספר צפיות: 1568חומרים
לקלתית:
2 כוסות גדושות קמח (300 גרם)
1/4 כפית מלח
3/4 כוס אבקת סוכר (100 גרם)
200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1 ביצה טרופה
למלית השוקולד:
2 ביצים שלמות + 2 חלמונים בנוסף, בטמפ' החדר
1/4 כוס סוכר (50 גרם)
250 גרם שוקולד מריר
150 גרם חמאה
1/4 כפית מלח
לרוטב שוקולד חם:
1/2 כוס שמנת מתוקה (120 מ"ל)
קמצוץ מלח
120 גרם שוקולד מריר

אופן ההכנה
מכינים את הקלתית ואופים אפייה חלקית:
במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים קמח, מלח, אבקת סוכר וקוביות חמאה לתערובת פירורית. מוסיפים ביצה טרופה ומעבדים בלחיצות קצרות (פולסים) רק עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק.
משטחים את הבצק ל"פיתה", עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים.
מרדדים את הבצק על נייר אפייה מקומח לעיגול בעובי 1/2 ס"מ, ומעבירים לתבנית (הכי קל להפוך את נייר האפייה עם הבצק על התבנית, ולקלף את הנייר). מהדקים את הבצק לתחתית ולדפנות, דוקרים במזלג ומעבירים למקפיא ל-10 דקות.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
אופים את הקלתית (ישר מהמקפיא) כ-15 דקות, עד שהבצק מתחיל להזהיב. מצננים מעט (ובינתיים מכינים את המלית).
מכינים את מלית השוקולד, מרכיבים ואופים:
משאירים את התנור חם (180 מעלות).
מקציפים במיקסר ביצים, חלמונים וסוכר 5-7 דקות במהירות גבוהה, עד לקבלת קצף סמיך ובהיר. במקביל ממיסים שוקולד, חמאה ומלח.
מקפלים את השוקולד לקצף הביצים ויוצקים את התערובת לקלתית.
אופים 20-25 דקות בלבד, עד שמלית השוקולד רק מתחילה להיסדק, והיא עדיין רכה למגע. המלית לא נראית אפויה לחלוטין וזה בסדר, היא תתייצב במהלך הצינון. מצננים
מכינים רוטב שוקולד חם ומגישים:
מחממים שמנת מתוקה ומלח לסף רתיחה, יוצקים על השוקולד ומערבבים עד שהוא נמס.
פורסים את הפאי למשולשים ומניחים כל פרוסה על צלחת הגשה. יוצקים מעל כף מהרוטב החם ומגישים.

העוגה יוצאת משהו משהו מי שלא מנסה מפסיד!
מספר צפיות: 1427אני אנסה את המתכון הזה גם כן
אחלה עבודה עושים פה :D
קישור להודעה ‏ניסית? הצליח? (ל"ת)‏ - ‏אחת28-08-2011 14:16
מספר צפיות: 1415הודעה ללא תוכן.
מספר צפיות: 1273הודעה ללא תוכן.
קישור להודעה ‏אם עוד לא עשית אז ‏ - ‏Siton30-08-2011 09:08
מספר צפיות: 1435מזה שווה?
--------------------
איתן,
מנהל תוכן וכתב בשיא מיוזיק.
מספר צפיות: 1340הודעה ללא תוכן.
קישור להודעה ‏היא ניסתה את זה (ל"ת)‏ - ‏אושרה30-08-2011 09:59
מספר צפיות: 1482הודעה ללא תוכן.
קישור להודעה ‏ברור שניסיתי ‏ - ‏לילוש05-09-2011 15:50
מספר צפיות: 1436נראלכם אני אביא לכם מתכון סתם?
העוגה הזאת ואחותה פאי פקאן רצות אצלנו בשבת

מספר צפיות: 1462לפניכם מתכון של אמא שלי האלופה...
עוגיות תמרים (מעמול)
חומרים לבצק.
3 עד 4 כוסות קמח
4 כפות סוכר
2 ביצים
1 אבקת אפייה
1 ווניל

חומרים למילוי.
1 קופסת ממרח תמרים
100 גרם אגוזי המלך
1 כף כינמון

אופן ההכנה:לשים את כל החומרים בקערה אחת לשפוך מים לפי הצורך ולהתחיל לעבד את הבצק להתחיל עם שלש כוסות קמח ולשפוך את הכוס הרביעית לפי הצורך לעבד את הבצק טוב שיהיה קליל ורך ולא דביק.אחרי שמעבדים לחלק את הבצק ל4 כדורים וכל כדור לעשות אותו בצורת רולדה (נקניק למי שאינו מבין) ואחרי זה לפתוח אותם בצורת מלבן ומורחים בכל אחד את הממרח תמרים על כל המשטח של הבצק לשפוך את הכף כינמון לתוך האגוזי המלך ושמים אותם ביחד בבצק. מגלגלים את הבצק על שלש לאורך כמובן ולוקחים תבנית אפייה ושמים עליה נייר פרגמנט ולחחתוך בצורה יפה פחות מ2 אצבעות רוחב בצורה אלכסונית ולהכניס לתנור חם על 150-180 מעלות למשך חצי שעה עד ארבעים דק' אחרי שנאפה מוציאים ומפרידים עם סכין את העוגיות עד הסוף ובעוד שזה חם לוקחים אבקת סוכר עם מסננת ומפזרים אל כל העוגיות ו..... בתיאבון!!!!
קישור להודעה ‏אני יתן לאשתי ‏ - ‏is180e24-08-2011 18:42
מספר צפיות: 1390את התוצאות אם זה יצא טעים נפרסם כאן אחרי זה
--------------------
ישראל.
קישור להודעה ‏במילים אחרות...‏ - ‏Siton24-08-2011 21:28
מספר צפיות: 1397אני גבר, למה שאני בכלל יעשה את זה?
--------------------
איתן,
מנהל תוכן וכתב בשיא מיוזיק.
קישור להודעה ‏במילים אחרות..‏ - ‏נתי עמר24-08-2011 21:46
מספר צפיות: 1376אתם לא אמא שלי וזה לא יצא לכם כמוה!!!!! Smile Smile
קישור להודעה ‏במילים אחרות..‏ - ‏KingYes25-08-2011 07:47
מספר צפיות: 1416אנחנו מחכים לתוצאות של אישתו של ישראל.. Smile
--------------------
בברכה, יקיר.
מפתח אתרי אינטרנט (PHP, JQuery, MySQL, WordPress, Smarty, CSS3, HTML5, והלאה).
ניתן לעקוב אחרי ב:
Facebook | Twitter | Google+ | LinkedIn
קישור להודעה ‏ישראל????‏ - ‏נתי עמר25-08-2011 12:31
מספר צפיות: 1417אתה מארח את אנשי האתר ואותי לא??????????
מספר צפיות: 1434יום אחד זה יקרה... בלי שנבין משהו ישתנה ...
משהו יגע בנו משהו ירגע בנו
קישור להודעה ‏חחח‏ - ‏לילוש25-08-2011 21:56
מספר צפיות: 1387זה טבעי נראלי התלונות ;)
קישור להודעה ‏לייפר אני מבקש...‏ - ‏נתי עמר26-08-2011 15:21
מספר צפיות: 1423חזור מהר למטבח כי זהו מקומך ותכין את העוגיות
קישור להודעה ‏חחחח אני במטבח??????‏ - ‏netanelll27-08-2011 18:48
מספר צפיות: 1416לעעעעע ממש לאאאאאאא
קישור להודעה ‏חחחחחח...‏ - ‏נתי עמר27-08-2011 21:52
מספר צפיות: 1533תתחיל להתרגל תתכונן חביבי בהתחלה חיי החתונה יפים אבל אח"כ אתה תהיה קליבר רציני במטבח!!!
קישור להודעה ‏ראיתם מ'זה‏ - ‏susfvi26025-08-2011 20:05
מספר צפיות: 1392ישראל ראית - הזזתי לך פה את הפורום הזה ..
לאחר הודעה בשיא מיוזיק של susfvi260 על כך שפורום מתכונים לא זז , החליט המשרד לעניני שיאמ'וזיק , לשקם את פורום "מתכונים" ,
לאחר הודעה שפירסם נתי עמר על מתכון בפורום , הגיב המנהל ישראל על כך שיציע לאישתו את המתכון , מאז מתנהלת שיחה ארוכת טווח הכוללת יילולים , גערות , וצעקות , משטרת שיאמ'וזיק בדרך לזירת השיחה , כל העידכונים בכיכר השבת ! (כתבה שפורסמה באתר כיכר השבת) ,
קישור להודעה ‏כתבנו מהשטח..‏ - ‏יעקב הקבצן26-08-2011 09:54
מספר צפיות: 1429 Smile Smile Smile Smile Smile
קישור להודעה ‏איך יצא בסוף?‏ - ‏לילוש25-08-2011 22:59
מספר צפיות: 1465ישראל מה יצא עם המתכון? שווה לנסות?
מספר צפיות: 1512חומרים לא יקרים ולא נראה קשה
אנסה את זה Smile

Topic Link ‏מי לא אוהב פנקיקים...‏ - ‏נתי עמר [תגובות: 14]14-08-2011 19:43
מספר צפיות: 1778היות ומדובר במאכל טעים ביותר אז החלטתי להביא לכם מתכון
200 גרם קמח – בערך כוס וחצי
2 כפיות אבקת אפייה – אם משתמשים בקמח תופח אין צורך
כוס חלב
שתי ביצים גדולות
50 גרם סוכר – בערך רבע כוס
70 גרם חמאה או מרגרינה בטעם חמאה, בטמפרטורת חדר
כפית תמצית וניל – לא חובה
מתחילים להכין את הפנקייקים

המתכון לפנקייק אמור להספיק ל-10 עד 12 פנקייקים, תלוי באיזה עובי וגודל מכינים אותם

מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה: קמח, סוכר, אבקת אפייה. אפשר להוסיף קורט מלח, לפי הטעם.
בקערה נפרדת מתחילים לטרוף את שתי הביצים ומוסיפים את החמאה. כדי לערבב את החמאה בקלות פנימה עדיף להמיס אותה במיקרוגל, 30 שניות בדרך כלל יספיקו.
מערבבים את התערובת עם הביצים: יוצרים גומה קטנה בקערת החומרים היבשים ויוצקים את תערובת הביצים לתוכה. בעזרת מטרפה ידנית או מזלג מערבבים את התערובות ביחד עד לקבלת תערובת חלקה, ללא גושים, בצבע שמנת בהירה. אפשר להוסיף מעט סודה כדי לאוורר את התערובת, למי שאוהב פנקייקים יותר קלילים.
משמנים מחבת היטב בעזרת שמן טיגון או חמאה דקה, שכבה דקה מספיקה אבל באופן אחיד. לוודא שהמחבת חמה לפני שמוסיפים את הבלילה.
יוצקים את הבלילה למחבת, כמות של מצקת קטנה או חצי מצקת. ניתן להשתמש ברינג (טבעת מתכת) כדי לשמור על צורה אחידה ולתת גובה לפנקייק, אבל לא חובה.
ממתינים עד שמתחילות לצוץ בועות קטנות בחלק העליון של הפנקייק ואז הופכים אותו. ממתינים עוד חצי דקה עד דקה ו… מעבירים לצלחת.
מגישים חמים וטעים ישר לסועדים.
לא לשכוח להגיש עם סירוף מייפל או שוקולד

Smile
קישור להודעה ‏מה נזכרת בזה ?‏ - ‏Siton15-08-2011 10:52
מספר צפיות: 1345אני אישית אוהב מאוד...
--------------------
איתן,
מנהל תוכן וכתב בשיא מיוזיק.
קישור להודעה ‏תראה את ההמשך‏ - ‏נתי עמר15-08-2011 10:59
מספר צפיות: 1345יש מתכון אחי
מספר צפיות: 1275הודעה ללא תוכן.
קישור להודעה ‏לנסות?‏ - ‏Siton15-08-2011 11:13
מספר צפיות: 1383עוד לא ניסית? חח
--------------------
איתן,
מנהל תוכן וכתב בשיא מיוזיק.
מספר צפיות: 1315זה נשמע עם סיכוי
קישור להודעה ‏וואוו תודה לך..‏ - ‏KingYes15-08-2011 11:19
מספר צפיות: 1307יש לי מתכון בלי כל החומרים האלו, אלא על בסיס מים וקמח.. יוצא מוצלח מאוד.
אגב, שכחת להוסיף את המייפל והשוקולד להגשה?!
--------------------
בברכה, יקיר.
מפתח אתרי אינטרנט (PHP, JQuery, MySQL, WordPress, Smarty, CSS3, HTML5, והלאה).
ניתן לעקוב אחרי ב:
Facebook | Twitter | Google+ | LinkedIn
מספר צפיות: 1266הודעה ללא תוכן.
קישור להודעה ‏הדגשתי לך‏ - ‏Siton15-08-2011 11:25
מספר צפיות: 1410זה החשוב פה.
פנקיק לבד? לא!
--------------------
איתן,
מנהל תוכן וכתב בשיא מיוזיק.
קישור להודעה ‏חחחח... (ל"ת)‏ - ‏נתי עמר15-08-2011 11:28
מספר צפיות: 1398הודעה ללא תוכן.
מספר צפיות: 1323הודעה ללא תוכן.
קישור להודעה ‏מה פתאום !!‏ - ‏KingYes15-08-2011 11:46
מספר צפיות: 1401זה בא עם אבקת אפיה וסוכר ועוד כמה דברים, אבל קצת מיומנות (..שיעול..) זה יוצא להיט.
--------------------
בברכה, יקיר.
מפתח אתרי אינטרנט (PHP, JQuery, MySQL, WordPress, Smarty, CSS3, HTML5, והלאה).
ניתן לעקוב אחרי ב:
Facebook | Twitter | Google+ | LinkedIn
מספר צפיות: 1293שאמרת קמח ומים, כמו כל מאכליהם בעליל חח
--------------------
איתן,
מנהל תוכן וכתב בשיא מיוזיק.
מספר צפיות: 1296הודעה ללא תוכן.
קישור להודעה ‏נתי שחקת אותה ;)‏ - ‏לילוש25-08-2011 21:58
מספר צפיות: 1299וואוו נתי חחח כל הכבוד

מספר צפיות: 1327בס"ד

יללה בא נקדם את הפורום כאן ..
לפרסם מתכונים , הפורום הזה מאד שקט !
מספר צפיות: 1134תודה רבה על המוטיבציה.. אשמח לראותך יותר כאן.
--------------------
בברכה, יקיר.
מפתח אתרי אינטרנט (PHP, JQuery, MySQL, WordPress, Smarty, CSS3, HTML5, והלאה).
ניתן לעקוב אחרי ב:
Facebook | Twitter | Google+ | LinkedIn